Groepenkasten en Verdelers compleet > 자유게시판

본문 바로가기
사이드메뉴 열기

자유게시판 HOME

Groepenkasten en Verdelers compleet

페이지 정보

profile_image
작성자 Jeana
댓글 0건 조회 21회 작성일 24-07-27 14:24

본문

Dan zou het ook zo kunnen zijn dat je groepenkast niet geschikt is. Dat geldt ook voor wanneer je een woning vernieuwd of gaat uitbreiden. Tegenwoordig beschikken veel mensen over een bekende groepenkast, maar vroeger toen deze er nog niet was, was er een stoppenkast.
Een stoppenkast biedt voldoende bescherming, maar de kans dat er brand kan ontstaan door kortsluiting is bij de stoppenkast een stuk hoger. Als het licht uitvalt bijvoorbeeld, gaat het inschakelen een stuk makkelijker bij een groepenkast dan bij een stoppenkast. Stel u wilt een nieuwe keuken, een warmtepomp of een extra groep laten aanleggen dan is dat niet mogelijk. Met oude componenten kunt u natuurlijk een soort tweede kast naast de bestaande kast laten plaatsen door iemand ‘die het wel kan’. Dit heeft ermee te maken dat degene die als laatst in uw stoppenkast heeft gewerkt hiervoor verantwoordelijk is mocht er iets mis gaan. Een risico dat geen enkele erkende elektricien zal willen lopen.
U kunt bij ons terecht voor advies op maat, groepenkasten en losse componenten en ook voor de installatie van uw nieuwe groepenkast. Stel u wilt 9 groepen in een 1 fase meterkast dan moet u denken aan een prijs van gemiddeld 660 tot 760 euro. Leest u hier alles over de mogelijkheden die wij u bieden bij het vervangen van de groepenkast.
Echter is dit niet de enige reden waarom je het zou moeten vervangen. Een andere reden zou kunnen zijn omdat je apparatuur aan gaat schaffen waarmee je stoppenkast niet geschikt zou kunnen zijn. Dit kan voor grootgebruikers zijn zoals een kookplaat, oven of koelkast. Grootgebruikers zet je aan met een perilex stekker wat ook weer gevolgen heeft voor een meterkast. Hetzelfde zou ook bijvoorbeeld kunnen gelden voor als je zonnepanelen installeert.
U beseft wel dat het belangrijk is om een kwalitatief uitstekende groepenkast te hebben. De stroomvoorziening moet optimaal zijn en de groepenkast veilig. Als u kosten wilt besparen en u heeft geen verdere plannen voor verbouwingen of uitbreidingen van zware apparatuur, kies dan voor een klein aantal groepen. Tel het verbruik van huishoudelijke apparaten op en reken daarbij op 3kW per groep. Het maximale vermogen per groep is 3,6 kW, dus dan heeft u een aardige marge.
Zonnepanelen, koken op inductie, laadpalen en energieopslag met accu’s, is de oude stoppenkast nooit bedoeld voor de tijd waarin we nu leven met de energievraag die we hebben. De groepenkast is de doorontwikkeling van de stoppenkast. In plaats van zekeringen heeft de groepenkast schakelautomaten. Als deze een overbelasting of kortsluiting detecteert schakelt de automaat de stroom uit. De automaat is weer in te schakelen door de knop om te zetten en hoeft niet vervangen te worden. Een stoppenkast is de verouderde versie van de groepenkast.
Hij verpakt dat in een plan van aanpak en voorziet het geheel van een scherpe prijs. Als u ja zegt tegen dat aanbod, heeft u binnen de kortste keren een nieuwe groepenkast ter vervanging van de oude stoppenkast. Vul je postcode of woonplaats in, dan krijg je het rechtstreekse nummer van jouw lokale vakman. Hij komt bij jouw thuis de situatie bekijken, zodat hij weet wat voor jou de beste en meest voordelige oplossing is. Als jij ja zegt tegen dat aanbod, heb jij binnen de kortste keren een nieuwe groepenkast ter vervanging van je oude stoppenkast. Een stoppenkast vervangen voor een groepenkast is niet verplicht.
Daarnaast wordt gekeken of de woning in kwestie een hoog aantal groepen nodig heeft. Wanneer een woning 4 groepen nodig heeft kost het tussen de €360 en €560. Wanneer een woning 12 groepen bijvoorbeeld nodig heeft kunnen de kosten verschillen tussen de €750 en €880.
Stoppenkasten zijn wel verouderd, maar niet verplicht aan vervanging toe. Dan wordt u aangeraden om de stoppenkast te vervangen voor een groepenkast! Als u benieuwd bent welke groepenkast in uw situatie geschikt is? Laat dan gerust een bericht achter onderaan deze pagina of stuur een e-mail naar [email protected].Bent u van plan om uw stoppenkast te vervangen? Houdt er dan rekening mee dat dit op een veilige manier gebeurt.
Daarom is het van belang dat bij het plaatsen van zonnepanelen uw groepenkast aan de NEN1010 voldoet. Wat in 99% van de gevallen inhoudt; heeft u een oude stoppenkast, dan dient deze voor het plaatsen van zonnepanelen vervangen worden door een groepenkast die aan de NEN1010 voldoet. Het is niet verplicht om je stoppenkast te vervangen voor een groepenkast maar dit kan vaak wel handig zijn. Hoewel een stoppenkast nog wel mee kan in deze tijd, is het vaak niet meer zo verstandig. Stoppenkasten zijn namelijk vele malen minder veilig dan groepenkasten, zo ontstaan er eerder en vaker stroomstoringen en de kans op brand is ook veel hoger. Met een nieuwe groepenkast voorkom je de kans op brand en stroomstoringen aanzienlijk.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.