Verschil stoppen-, installatie-, groepen- en meterkast ABB > 자유게시판

본문 바로가기
사이드메뉴 열기

자유게시판 HOME

Verschil stoppen-, installatie-, groepen- en meterkast ABB

페이지 정보

profile_image
작성자 Alphonse Funder…
댓글 0건 조회 20회 작성일 24-07-27 12:21

본문

Wat is een stoppenkast dan precies en wat is het verschil met een groepenkast? Ze zijn er voor uw eigen veiligheid zodat u kunt genieten van het wonen, zonder zich druk te hoeven maken of uw elektrische Installatie (written by Maps.google.Com.lb) wel in orde is. Laat daarom altijd uw stoppenkast inspecteren of deze nog veilig is. De meterkast is de kast waar de stoppenkast of groepenkast zich bevindt. De meterkast is dus iets anders dan de groepenkast, hoewel het in volksmond vaak gezegd wordt; ‘meterkast vervangen’.
De schakelaar springt om en schakelt de gehele groepenkast uit. Leest u hier meer over het vervangen van de groepenkast en alle eisen en functies die aan groepenkasten worden gesteld. Vanuit de hoofdschakelaar in de groepenkast wordt de stroom verdeeld over 1 of vaak meerdere groepen. Deze groepen verzekeren lichtpunten en toestellen in bepaalde ruimtes.
Een stoppenkast bestond voor het grootste gedeelte uit zekeringen, ook wel stoppen genoemd. Het is dus logisch dat vrijwel niemand voor een nieuwe stoppenkast kiest, een groepenkast heeft veel meer voordelen dan een stoppenkast. Een oude stoppenkast voor een groepenkast vervangen is niet verplicht, maar het is zoals je begrijpt een verstandige keuze. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal groepen dat u nodig heeft, overige aanpassingen en eventuele extra opties. Heb jij in je woning veel grote apparaten, zoals een enorme smart-tv, een dure pc, flinke wasmachine én droger, misschien luchtbevochtigers en airco’s?
Als er te veel stroom door de stop een bepaalde groep loopt, smelt het draadje in deze stop. De stroom wordt op dat moment verbroken en dan slaat de stop door. Deze stoppen komen voornamelijk nog voor in stoppenkasten van oudere woningen. In veruit alle nieuwbouwwoningen komt een moderne groepenkast terecht. Deze moderne groepenkast bieden naast meer veiligheid ook een verhoogd gebruiksgemak en beschikbaarheid van de installatie. Een stoppenkast, ook wel een distributiekast genoemd, is de kast waar de elektriciteit binnenkomt in een gebouw.
Elke groep kent een maximale belasting, meestal 16 Ampère. Doordat bewoners steeds meer elektrische apparaten gebruiken, neemt het aantal groepen toe. Bij een 1-fase aansluiting mogen alle apparaten gelijktijdig tussen 5500 Watt en 8800 Watt verbruiken. De meterkast is een centraal punt in huis waar alle stroomvoorzieningen samen komen. De meterkast is dus de "kast" waar de groepenkast in zit.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.